e-mail hirdetés szolgáltatókMagyarország legveszélyesebb útjai – lista
Guardian: a brit kilépés napjáig érkező EU-munkavállalókra a jelenlegi jogosultságok vonatkoznának
Feladta magát a belga hatóságoknak a volt katalán elnök
Jövőre az őstermelők adóbevallását is a NAV készíti
Ezen a magyar oldalon megmérheti, átveri-e a netszolgáltatója •  
 • Kapcsolatok tára
 •  
 • Lapszemle
 •  
 • Interjúk, riportok, szakcikkek
 •  
 • Önkormányzati ingatlanok •  
 • Jogszabálykereső
 •  
 • Gépjárműkereső


  A szavazás szünetel  E-ügyintézés

  Általános hírek EU-információk Pályázatok
  Helyi hírek Felhívások Eseménynaptár

  Vendégkönyv
  Oldalanként
  Kovács Nándor 2011.06.26 22:10:51
  Kedves *Szakadát falunap*!

  „Jó, ha van egy igaz Barátod,
  Akiben csakis a jót látod.
  Számíthatsz rá mindenben,
  S nem vár érte dicséretet.
  Felvidít, ha rossz kedved van,
  S távolról is melletted van.
  Minden embernek kell egy ilyen BARÁT,
  Különben egy csodával szegényebb a Világ!”

  Tisztelettel és üdvözlettel: Nándi /Döme/
  juglzsolt 2010.12.14 15:33:00
  Kedves Klári.Nem tudom,mennyire segítség,de van egy ötletem.Próbálkozz a Hőgyészi plébánosnál,hátha tud segíteni neked.Én is rendelezek Szakadáti gyökerekkel az anyu részéről.
  Pethőné Vincze Klári 2010.11.17 17:07:06
  Kedves Szakadátiak! A minap kezembe került nagyapám keresztlevele és kiváncsi lettem, hol született.Meglepett. hogy ilyen nivós honlapja van a településnek. Kérem segitsenek, hogy további adatokat tudjak meg nagyapám családjáról. Nagyapám Vincze Elek, Ernő 1884.julius 31.-én született. Keresztlevelét a szakadáti rk. plébánián állitották ki. Szülei Kessler Laura és Vincze Lajos gyönki lakosok voltak. Feltehetően ők is a szakadáti plébánián esküdtek.Erre vonatkozik a kérésem is, hogyan tudnám megszerezni a házasságlevelüket, kihez fordulhatnék ezügyben. Keresem a gyökereimet! Segitsen valaki kérem .üdvözlettel Pethőné Vincze Klári
  Dr. Juhászné Schultz Piroska 2010.04.21 17:57:47
  Kedves Mindnyájan a vendégkönyvben!2010.április 21-e van, mikoris felfedeztem ezt az oldalt és beleolvastam. Szakadáti vagyok, bár már 1980 óta Budapesten élek. De a szüleim ott élnek és apukám, aki a háború előtt kántortanító,majd iskolaigazgató volt , mind a mai napig (89 évesen) írja Szakadát történetét és csaknem mindent tud a faluról. Abban igaza van valamelyiteknek, hogy elfelejteni nem lehet sem a Horgost, a Donáth-patakot, a sulit, a paplak kertjét stb. Üdvözlet Nektek: Schultz Piri
  Emőke József 2009.04.19 23:28:37
  Azért jó, hogy ilyen gyakran reagálnak a hozzászólásokra...

  Az észrevételem most az, hogy a falu betelepülőinek egy részét (talán nagy részét?) tévesen nevezik németnek. Az említett Konner familia ugyanis az egyik legnagyobb ír klánhoz tartozott (Conchobair számos névváltozata van: Konner, Connor, OConnors stb). A család valószínűleg Ulsterből vándorolt ki II. Jakab katolizáló angol királynak a protestáns Orániai Vilmossal Belfastban vívott vesztes csatája után 1690 táján egy ír római katolikus püspök vezetésével. Feltehető, hogy a Konnereken kívül több ír család is betelepült.
  Ez leginkább a Rk. plébánia anyakönyvi bejegyzéseiből derülhet ki. Az írek nem is nagyon tudnak erről a kivbándorlásról, de bizonyosan érdekelné őket. Náluk a nagymértékű kivándorlás miatt a ganeológiának nagy hagyományai vannak. Ahogy engem is érdekelcsaládtörténeti szempontból.

  Érdemes lenne az önkormányzatnak utána nézni ennek a betelepülésnek, mert ismertséget és pénzt hozhat az önkormányzatnak. Na nem tőlem, mert nyugdíjas vagyok, de az ír konzulátustól lehet... Képzeljék el: Szakadát a kelta falu...
  emőke józsef 2009.03.28 20:24:13
  a honlapot azért kerestem fel, mert egyik ősöm valószínüleg az újra betelepő családok egyike volt. A lánya Konner Borbála 1834, szüleiről csak a következőket tudom: apja Konner András oskolamester, anyja Werb Károlyné. A 39-es zsidótörvény igazolásai alapján jutottam au adatokhoz, a szakadáti rk plébániahivatal állította ki. Tudnának abban segíteni, hogy mi történt később velük? Azt tudom, hogy Borbálának Konner János nevű törvénytelen gyermeke született a gyönki Reidl Konrádtól 1857- ben, aki hosszas katonai szolgálat után a diósgyőri acélgyárban dolgozva alapította meg itágabb rokonságomat. Már az is segítség lene, ha tudnám, hol volt András tanító. Szakadátnak volt iskolája?

  köszi
  emőke józsef
  claris 2007.02.17 21:01:39
  Egy kis településnek is vannak olyan sajátosságai amelyek csak a településre jellemzőek, véleményem szerint ezeket kellene megismertetni, a honlapot pedig rendszeresen frissiteni.2003 óta sok változás történhetett. (Volt egy választás is)
  Hack3r 2007.01.08 19:22:40
  Kedves Sebi! Megnéztem ajánlott oldalad, sokkal jobbnak találom mint a hivatalos honlapot. Friss, jól tájékozott, és mindenképp jó felületű. Fel szeretném veled venni a kapcsolatot, hogy ötleteimmel segítsek neked.
  sebi 2007.01.08 19:16:09
  Jó a honlap,de kevés dolog van fent a faluról. Ha többet akartok megtudni kicsiny falunkról,akkor látogassatok el a www.szakadat.mindenkilapja.hu-ra
  Nemeth Szaniszlo 2006.07.04 16:22:39
  Nagyon jó néha megnerzni hogy mivel töltik idejüket a szakadátiak. Én a földteke alján lakom már 49 éve, Dél Ausztrália fö városának, Adelaide egyik kerületében. 1948-51-ig Szakadáton éltem, majd szegeden tanultam és csak szünidökben müveltem a falu földjét.

  Mint mindenen a honlapon is lehetne javitani de nekem igy is tetszik. Mindenkinek jó egészséget kivánok Szakadáton.
  Németh Szaniszló  Felhasználónév:
  Jelszó:  Közérdekű adatok  Vélemények a honlapról
  Helyi ügyek
  Miért nem frissítik a honlapot? •  
 • Polgármesteri hivatal
 •  
 • Letölthető űrlapok
 •  
 • Rendeletek
 •  
 • Testületi ülések
 •  
 • Üvegzseb  Helyi pályázatok


  Szakadáti templomtörténet